Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ellu!! Huom!!

Täytähän hoitajalomake postiin, kiitos!
Tästä linkistä löytyy lomake!

Kuvan (c) Tiia Puotsaari

Virallinen nimi: Amarillo Väri/merkit: maksanrautias/tähti
Lempinimi: Riina Säkäkorkeus: 174 cm
Rotu, Skp: KWPN, tamma Taso: HeA, re 110 cm, me 90 cm, irtona 130 cm
Hoitaja: Haetaan! Painotus: esteratsastus
Omistaja: Misty, Ballwall VH-tunnus: VH13-012-0076
Ex-omistaja: Elina VRL-12644, Queenland Voittosumma: 1500 v€

Luonteesta:

Riina on todella kilti ja suurehko tamma. Rauhallinen, joskus saattaa olla jopa hieman kömpelökin. Luotettava, eikä juuri koskaan äksyile, mitä nyt kiima-aikaa vähän tammailee ja on olevinaan. Rauhallisuutensa vuoksi sopii myös kokemattomammille, mutta kokonsa puolesta hieman pidemmät ratsastajat olisivat Riinalle parempi. Hyppää hyvin, mutta koska on kömpelö, sillä ei usein hypätä kovin korkeita, korkein rata on ollut 110 cm. Ei yleensä pukittele tai keksi muita koiruuksia.

Hoidettaessa Riina on oikein herttainen ja kiltti tammuska. Ei aristele mitään harjattavaa paikkaa ja osaa seistä hiljaa paikoilleen koko harjauksen ajan. Välillä saattaa käydä lipaisemassa suolakiveä, mutta muuten on tosin rauhallinen ja seisoo kiltisti. Kaviot nousee kiltisti, ja kannattelee jalan itse. SAtula ei ole ongelma Riinalle; joko rouva siinä vaiheessa jo melkein nukkuu tai on valppaana HETI lähtemään töihin. Ei taistele vastaan näyki tai pullistele - ainakaan paljoa. Siis simppeli satuloitava. Suitsiessa pitää päänsä ihan matalalla ottaa kuolaimet kiltisti kunhan ne eivät ole kylmät. Odottaa kiltisti että hoitaja saa kaikki remmit kiinni. Suojatkin hoituvat ilman kiukuttelemista :)

Ratsuna Riina on oikein ja mukava ja kevyt kädelle, mitä nyt vähän on kömpelö. Askeleet ovat suurehkoja ja kevyitä. Yleensä tamma on kivan reipas ja eteenpäinpyrkivä, mutta joskus saattaa olla laiskemman puolella. Ei pukittele lähes koskaan, mitä nyt joskus vähän ilopukkeja, eikä tee muitakaan koiruuksia. Koulupuolelta Helpon Aan tasoinen, osa Vaativan Been liikkeistä kylläkin onnistuu. Kaunisliikkeinen ja osaa pitää itsensä hyvin kasassa ja pyöreänä kun sitä oiekin pyytää. Esteillä kuumuu jonkin verran, joka on osasyy tamman kömpelölyyteen. Eikä oikein viitsi asetella jalkojaan kunnolla esteelle. Hypyt sujuvat usein parhaiten, kun vauhdin saa hallintaan.  Maastossa rento kaveri, ei hötkyile eikä muuta turhanpäiväistä. Askeleet ovat rauhallisia, kuten yleensä. Laukkapätkilläkin pysyy suht rauhallisena. Jos haluaa mennä lujaa, on ensin hiukan, tai aika paljonkin, patistettava eteen. Ja silloin tamma pikaisee vauhtiin oikein toden teolla! Pysyy kuitenkin ihan hyvin käsissä. Pelloilla neidillä on vähän tapana irrotella oikein kunnolla ja pinkoa pois käsistä, ei kuitenkaan pukittele ja tulee aina kiinni. Pellolla ei tästä syystä saa ratsastajan kehotuksesta pinkoa, vain ja ainoastaan kunnollinen koulunvääntö on sallittua ;)

Kisapaikoilla on rauhallinen ja reilu heppa, jonka kanssa on ilo olla kisapaikalla pidemmänkin aikaa pelkäämättä, että Riina jotain tekisi. Radoilla yrittää usein parhaansa, mutta joskus saattaa olla liiankin tahmea, jolloin esteradoilla lyhyt raippa on hyvä apuväline, ja koulussa kannukset. 

Varustus + ohjeet:

Aina takasiin hivutussuojat
Esteillä ja maastossa hivarit taakse, jännesuojat eteen, panssarivyö sekä rintaremmimartingaali

Tavarat:

tulee!

- Ballwall on virtuaalitalli -

- Ballwall is a sim game stable -

©2020 Ballwall - vuodesta 2013 - suntuubi.com